
Obecność w mediach
Często pojawiam się w mediach jako gość audycji i programów, udzielam również komentarzy.
- Rozmowa o karnawałowych specjałach – Radio 357
- O dyplomacji i turystyce kulinarnej – Radio Plus
- Trend Book dla branży HORECA – Bidfood Farutex
- The Case For Poland As The New Foodie Destination, Par Excellence – Worldcrunch
- Każdy ma opinię o Masłowskiej. Książki, które przyciągają albo burzą krew – Gazeta Wyborcza
- Fałszywa zupa z żółwia – KUKBUK
- Olej i jego znaczenie w tradycyjnych, polskich daniach świątecznych – Delicous Magazine
- Sernik baskijski? Mamy coś lepszego. „A żurek to powinien być nowy ramen” – Gazeta Wyborcza
- „Polskie potrawy są unikalne i trzeba je promować na świecie”. Uważa ekspertka od dyplomacji kulinarnej – Polskie Radio
- Poznań on Plate – Ruoka & Kulttuuri
- O turystyce kulinarnej – Radio Lublin
- Nietypowe łączenia smaków – lody o smaku cebularza, czekoladki z mięsem renifera – Radio Trójka
- Kiedyś jadła tylko biedota. Dziś w najlepszych restauracjach płacimy za nie krocie – Pyszności
- O polskich tradycjach kulinarnych – Magazyn Polonii „Twoje Miasto”
- Po co nam gwiazdki Michelin? Blaski i cienie wyróżnień słynnego przewodnika – Food Service
- Nagrody Magellana 2024 – Rynek Książki
- Saimaa – Ruoka & Kulttuuri
- Gdańsk on the plate – Ruoka & Kulttuuri
- Kuchnia duńska – Radio Nowy Świat
- Polskie książki nagrodzone „kulinarnymi Oscarami”. Czytajcie je jak powieści! – Gazeta Wyborcza
- Magdalena Tomaszewska-Bolałek z Grand Prix World Gourmanad Cookbook Awards – Rynek Książki
- Kulinarna wyprawa do Danii. Słodkości, kanapki i inne pyszności – Droga przez mąkę, Dwójka Radio
- O turystyce kulinarnej – Wielkopolska Organizacja Turystyczna
- O kuchni duńskiej – Mała Czarna, Radio Kampus
- Kuchnia Danii – Miszmasz Małgośki Kron, Radio Jazz.Fm
- Czy na turystyce kulinarnej da się zarabiać? – Turysta 2023
- Dania na talerzu – Gastrofaza, Antyradio
- Japońska dieta na długowieczność – Pytanie na śniadanie, Dwójka TVP
- Mody kulinarne – ma znaczenie, co kładziemy na talerzu – Uniwersytet SWPS
- Dania kulinarnie – Radio Czwórka
- Kuchnia Hauts-de-France – Radio Kampus
- Kuchnia fińska – Radio Nowy Świat
- Warsaw on the plate – Ruoka & Kulttuuri
- Recenzja „Tradycji kulinarnych Norwegii” – Food Service
- The Culinary Traditions of Norway – Norskoffroadteknikk
- Kuchnia norweska – ChilliZet
- Nordyckie obyczaje świąteczne – Radio dla Ciebie
- Przez żołądek do serca Turystów. Trendy, strategie i potencjał turystyki kulinarnej – Visit Gdańsk
- Norwegia na talerzu – Radio Kampus
- Szwedzkie obyczaje kuchenne – Otwarta kuchnia, TOK FM
- Książkowe prezenty – Radio 357
- Tajemnice norweskiej kuchni – Droga przez mąkę, Radio Dwójka
- Norwegia od kuchni – Nie na-żarty, Radio Czwórka
- Kuchnia Norweska – Radio Czwórka
- Tradycje kulinarne Norwegii – Gastrofaza
- Każda książka to wyzwanie – Kopalnia Wiedzy
- Ciasta, ciasteczka i bułeczki cynamonowe – Pytanie na śniadanie, TVP Dwójka
- Tekst o szarlotce – Mistrz Branży
- Trufle – najbardziej ekskluzywne grzyby świata – Pytanie na śniadanie, TVP Dwójka
- O polskim stole – MATCHA – OD JAPOŃSKIEGO RYTUAŁU DO GLOBALNEJ GASTRONOMII – Food Service
- Pani doktor od słodkości, – Pytanie na śniadanie.
- Karpatka na czwartym miejscu w rankingu na najlepsze ciasta na świecie! – Pytanie na śniadanie, TVP Dwójka
- O polskim stole – Miszmasz Małgośki Kron, RadioJazz.fm
- Zupa nic – Sztuka jedzenia, Radio Czwórka
- Polskie Radio o „The Polish Table” – Polskie Radio
- O frytkach – Sztuka jedzenia, Radio Czwórka
- Walka o tradycję – kuchnie i dzieje kulinarne Azji Wschodniej – Strefa Kultur SWPS
- Przepisy dla ozdrowieńców. Jak odzyskać smak i węch? – Radio Czwórka
- Rozmowy o polskim stole – Muzeum Polskiej Wódki
- Tradycje Tłustego Czwartku – Radio Plus
- Polka autorką jednej z najlepszych książek kulinarnych roku – Magazyn Sukces
- Wodorosty. Podmorskie plantacje przyszłości – Radio Czwórka
- Nagranie spotkania o japońskich słodyczach – Biblioteka Publiczna Gminy Grodzisk Mazowiecki
- Boom na sushi – Food Service
- „Stół to nie tylko mebel”, czyli pobudzanie wspomnień przez żołądek – Haps.pl
- Stół – jedzenie, bliskość i tradycja – Sztuka jedzenia, Radio Czwórka
- „Polski stół”. Książka o polskich tradycjach kulinarnych – Polskie Radio
- Rewolucja zamiast ewolucji. „Rzeczywistość dla sektora gastronomii jest miażdżąca” – Forbes