Media

Obecność w mediach

Często pojawiam się w mediach jako gość audycji i programów, udzielam również komentarzy.

  • Rozmowa o karnawałowych specjałach – Radio 357
  • O dyplomacji i turystyce kulinarnej Radio Plus
  • Trend Book dla branży HORECABidfood Farutex
  • The Case For Poland As The New Foodie Destination, Par ExcellenceWorldcrunch
  • Każdy ma opinię o Masłowskiej. Książki, które przyciągają albo burzą krew Gazeta Wyborcza
  • Fałszywa zupa z żółwia – KUKBUK
  • Olej i jego znaczenie w tradycyjnych, polskich daniach świątecznychDelicous Magazine
  • Sernik baskijski? Mamy coś lepszego. „A żurek to powinien być nowy ramen” Gazeta Wyborcza
  • „Polskie potrawy są unikalne i trzeba je promować na świecie”. Uważa ekspertka od dyplomacji kulinarnej – Polskie Radio
  • Poznań on Plate – Ruoka & Kulttuuri 
  • O turystyce kulinarnej Radio Lublin
  • Nietypowe łączenia smaków – lody o smaku cebularza, czekoladki z mięsem renifera – Radio Trójka
  • Kiedyś jadła tylko biedota. Dziś w najlepszych restauracjach płacimy za nie krocie – Pyszności
  • O polskich tradycjach kulinarnych – Magazyn Polonii „Twoje Miasto” 
  • Po co nam gwiazdki Michelin? Blaski i cienie wyróżnień słynnego przewodnika – Food Service
  • Nagrody Magellana 2024 – Rynek Książki
  • Saimaa – Ruoka & Kulttuuri 
  • Gdańsk on the plate – Ruoka & Kulttuuri 
  • Kuchnia duńska – Radio Nowy Świat
  • Polskie książki nagrodzone „kulinarnymi Oscarami”. Czytajcie je jak powieści! – Gazeta Wyborcza
  • Magdalena Tomaszewska-Bolałek z Grand Prix World Gourmanad Cookbook Awards – Rynek Książki
  • Kulinarna wyprawa do Danii. Słodkości, kanapki i inne pyszności – Droga przez mąkę, Dwójka Radio
  • O turystyce kulinarnej – Wielkopolska Organizacja Turystyczna
  • O kuchni duńskiej – Mała Czarna, Radio Kampus
  • Kuchnia Danii – Miszmasz Małgośki Kron, Radio Jazz.Fm
  • Czy na turystyce kulinarnej da się zarabiać? – Turysta 2023
  • Dania na talerzu – Gastrofaza, Antyradio
  • Japońska dieta na długowieczność – Pytanie na śniadanie, Dwójka TVP
  • Mody kulinarne – ma znaczenie, co kładziemy na talerzu – Uniwersytet SWPS
  • Dania kulinarnie – Radio Czwórka
  • Kuchnia Hauts-de-France – Radio Kampus
  • Kuchnia fińska – Radio Nowy Świat
  • Warsaw on the plate – Ruoka & Kulttuuri 
  • Recenzja „Tradycji kulinarnych Norwegii” – Food Service
  • The Culinary Traditions of Norway – Norskoffroadteknikk
  • Kuchnia norweska – ChilliZet
  • Nordyckie obyczaje świąteczne – Radio dla Ciebie
  • Przez żołądek do serca Turystów. Trendy, strategie i potencjał turystyki kulinarnej – Visit Gdańsk
  • Norwegia na talerzu – Radio Kampus
  • Szwedzkie obyczaje kuchenne – Otwarta kuchnia, TOK FM
  • Książkowe prezenty – Radio 357
  • Tajemnice norweskiej kuchni – Droga przez mąkę, Radio Dwójka
  • Norwegia od kuchni – Nie na-żarty, Radio Czwórka
  • Kuchnia Norweska – Radio Czwórka
  • Tradycje kulinarne Norwegii – Gastrofaza
  • Każda książka to wyzwanie – Kopalnia Wiedzy
  • Ciasta, ciasteczka i bułeczki cynamonowe – Pytanie na śniadanie, TVP Dwójka
  • Tekst o szarlotce – Mistrz Branży
  • Trufle – najbardziej ekskluzywne grzyby świata – Pytanie na śniadanie, TVP Dwójka
  • O polskim stole – MATCHA – OD JAPOŃSKIEGO RYTUAŁU DO GLOBALNEJ GASTRONOMII – Food Service
  • Pani doktor od słodkości, – Pytanie na śniadanie.
  • Karpatka na czwartym miejscu w rankingu na najlepsze ciasta na świecie! – Pytanie na śniadanie, TVP Dwójka
  • O polskim stole – Miszmasz Małgośki Kron, RadioJazz.fm
  • Zupa nic – Sztuka jedzenia, Radio Czwórka
  • Polskie Radio o „The Polish Table” – Polskie Radio
  • O frytkach – Sztuka jedzenia, Radio Czwórka
  • Walka o tradycję – kuchnie i dzieje kulinarne Azji Wschodniej – Strefa Kultur SWPS
  • Przepisy dla ozdrowieńców. Jak odzyskać smak i węch? – Radio Czwórka
  • Rozmowy o polskim stole – Muzeum Polskiej Wódki
  • Tradycje Tłustego Czwartku – Radio Plus
  • Polka autorką jednej z najlepszych książek kulinarnych roku – Magazyn Sukces
  • Wodorosty. Podmorskie plantacje przyszłości – Radio Czwórka
  • Nagranie spotkania o japońskich słodyczach – Biblioteka Publiczna Gminy Grodzisk Mazowiecki
  • Boom na sushi – Food Service
  • „Stół to nie tylko mebel”, czyli pobudzanie wspomnień przez żołądek – Haps.pl
  • Stół – jedzenie, bliskość i tradycja – Sztuka jedzenia, Radio Czwórka
  • „Polski stół”. Książka o polskich tradycjach kulinarnych – Polskie Radio
  • Rewolucja zamiast ewolucji. „Rzeczywistość dla sektora gastronomii jest miażdżąca” – Forbes