Media

Obecność w mediach

Często pojawiam się w mediach jako gość audycji i programów, udzielam również komentarzy.

  • O „Polish Food Guide”Radio CZWÓRKA
  • O Food Studies na Uniwersytecie SWPS – Kuchnia Otwarta, TOK FM
  • O dyplomacji i turystyce kulinarnej – Kuchnia Otwarta, TOK FM
    • Dyplomacja kulinarna – jak działa?Polska Design Talks. Food Goes Local
    • Dlaczego Finowie są najszczęśliwsi na świecie? – Radio 357
    • O jedzeniu w kontekście wstrętu – Radio dla Ciebie
      • Fińska pocztówka z podróży w Radiu PlusRadio Plus
        • O percepcji smakuNauka w Polsce
        • Kuchnia Finlandii – Bistro, Radio 357
        • Podróże po Finlandii – Radio Nowy Świat
          • O dyplomacji kulinarnej i kuchni PolskiRadio Jazz.fm
          • O „Polish Food Guide” – Bistro, Radio 357
          • Rozmowa o karnawałowych specjałach – Radio 357
          • O dyplomacji i turystyce kulinarnej Radio Plus
          • Trend Book dla branży HORECABidfood Farutex
          • The Case For Poland As The New Foodie Destination, Par ExcellenceWorldcrunch
          • Każdy ma opinię o Masłowskiej. Książki, które przyciągają albo burzą krew Gazeta Wyborcza
          • Fałszywa zupa z żółwia – KUKBUK
          • Olej i jego znaczenie w tradycyjnych, polskich daniach świątecznychDelicous Magazine
          • Sernik baskijski? Mamy coś lepszego. „A żurek to powinien być nowy ramen” Gazeta Wyborcza
          • „Polskie potrawy są unikalne i trzeba je promować na świecie”. Uważa ekspertka od dyplomacji kulinarnej – Polskie Radio
          • Poznań on Plate – Ruoka & Kulttuuri 
          • O turystyce kulinarnej Radio Lublin
          • Nietypowe łączenia smaków – lody o smaku cebularza, czekoladki z mięsem renifera – Radio Trójka
          • Kiedyś jadła tylko biedota. Dziś w najlepszych restauracjach płacimy za nie krocie – Pyszności
          • O polskich tradycjach kulinarnych – Magazyn Polonii „Twoje Miasto” 
          • Po co nam gwiazdki Michelin? Blaski i cienie wyróżnień słynnego przewodnika – Food Service
          • Nagrody Magellana 2024 – Rynek Książki
          • Saimaa – Ruoka & Kulttuuri 
          • Gdańsk on the plate – Ruoka & Kulttuuri 
          • Kuchnia duńska – Radio Nowy Świat
          • Polskie książki nagrodzone „kulinarnymi Oscarami”. Czytajcie je jak powieści! – Gazeta Wyborcza
          • Magdalena Tomaszewska-Bolałek z Grand Prix World Gourmanad Cookbook Awards – Rynek Książki
          • Kulinarna wyprawa do Danii. Słodkości, kanapki i inne pyszności – Droga przez mąkę, Dwójka Radio
          • O turystyce kulinarnej – Wielkopolska Organizacja Turystyczna
          • O kuchni duńskiej – Mała Czarna, Radio Kampus
          • Kuchnia Danii – Miszmasz Małgośki Kron, Radio Jazz.Fm
          • Czy na turystyce kulinarnej da się zarabiać? – Turysta 2023
          • Dania na talerzu – Gastrofaza, Antyradio
          • Japońska dieta na długowieczność – Pytanie na śniadanie, Dwójka TVP
          • Mody kulinarne – ma znaczenie, co kładziemy na talerzu – Uniwersytet SWPS
          • Dania kulinarnie – Radio Czwórka
          • Kuchnia Hauts-de-France – Radio Kampus
          • Kuchnia fińska – Radio Nowy Świat
          • Warsaw on the plate – Ruoka & Kulttuuri 
          • Recenzja „Tradycji kulinarnych Norwegii” – Food Service
          • The Culinary Traditions of Norway – Norskoffroadteknikk
          • Kuchnia norweska – ChilliZet
          • Nordyckie obyczaje świąteczne – Radio dla Ciebie
          • Przez żołądek do serca Turystów. Trendy, strategie i potencjał turystyki kulinarnej – Visit Gdańsk
          • Norwegia na talerzu – Radio Kampus
          • Szwedzkie obyczaje kuchenne – Otwarta kuchnia, TOK FM
          • Książkowe prezenty – Radio 357
          • Tajemnice norweskiej kuchni – Droga przez mąkę, Radio Dwójka
          • Norwegia od kuchni – Nie na-żarty, Radio Czwórka
          • Kuchnia Norweska – Radio Czwórka
          • Tradycje kulinarne Norwegii – Gastrofaza
          • Każda książka to wyzwanie – Kopalnia Wiedzy
          • Ciasta, ciasteczka i bułeczki cynamonowe – Pytanie na śniadanie, TVP Dwójka
          • Tekst o szarlotce – Mistrz Branży
          • Trufle – najbardziej ekskluzywne grzyby świata – Pytanie na śniadanie, TVP Dwójka
          • O polskim stole – MATCHA – OD JAPOŃSKIEGO RYTUAŁU DO GLOBALNEJ GASTRONOMII – Food Service
          • Pani doktor od słodkości, – Pytanie na śniadanie.
          • Karpatka na czwartym miejscu w rankingu na najlepsze ciasta na świecie! – Pytanie na śniadanie, TVP Dwójka
          • O polskim stole – Miszmasz Małgośki Kron, RadioJazz.fm
          • Zupa nic – Sztuka jedzenia, Radio Czwórka
          • Polskie Radio o „The Polish Table” – Polskie Radio
          • O frytkach – Sztuka jedzenia, Radio Czwórka
          • Walka o tradycję – kuchnie i dzieje kulinarne Azji Wschodniej – Strefa Kultur SWPS
          • Przepisy dla ozdrowieńców. Jak odzyskać smak i węch? – Radio Czwórka
          • Rozmowy o polskim stole – Muzeum Polskiej Wódki
          • Tradycje Tłustego Czwartku – Radio Plus
          • Polka autorką jednej z najlepszych książek kulinarnych roku – Magazyn Sukces
          • Wodorosty. Podmorskie plantacje przyszłości – Radio Czwórka
          • Nagranie spotkania o japońskich słodyczach – Biblioteka Publiczna Gminy Grodzisk Mazowiecki
          • Boom na sushi – Food Service
          • „Stół to nie tylko mebel”, czyli pobudzanie wspomnień przez żołądek – Haps.pl
          • Stół – jedzenie, bliskość i tradycja – Sztuka jedzenia, Radio Czwórka
          • „Polski stół”. Książka o polskich tradycjach kulinarnych – Polskie Radio
          • Rewolucja zamiast ewolucji. „Rzeczywistość dla sektora gastronomii jest miażdżąca” – Forbes