
Nagrody i wyróżnienia
15 nagród w konkursie Gourmand World Cookbook Awards. Konkurs odbywa się od 1995 roku i jest jednym z najważniejszych światowych wydarzeń poświęconych kulturze kulinarnej. Ze względu na swoje znaczenie nazywany jest Kulinarnymi Oskarami.
Ponadto Japońskie słodycze, Polish Culinary Paths oraz Tradycje kulinarne Szwecji zostały uznane za jedne z najważniejszych publikacji wydanych w ostatnich 30 latach według Gourmand World Cookbook Awards.
Książka Tradycje kulinarne Polski zdobyła główną nagrodę w kategorii Wydarzenie roku w konkursie Nagroda Magellana. Główna nagroda została również przyznana publikacji Polish Culinary Paths, zaś Tradycje kulinarne Norwegii, Tradycje kulinarne Szwecji i Tradycje kulinarne Finlandii zdobyły wyróżnienia. Nagroda Magellana przyznawana jest od 2008 roku w celu uhonorowania najbardziej wartościowych publikacji turystycznych na polskim rynku wydawniczym.
Książka Polish Culinary Paths zdobyła ponadto Prix de la Littérature Gastronomique przyznawaną przez Académie Internationale de la Gastronomie oraz chińską Diamond Cuisine Award.
Publikacje Polish Culinary Paths, The Polish Table oraz Tradycje kulinarne Polski znalazły się wśród półfinalistów konkursu The Global Culinary Travel Award 2024 organizowanego przez World Food Travel Association (w kategorii Best Culinary Heritage Product or Experience for Travelers).