
Książki
Uzupełnieniem działalności szkoleniowej, doradczej oraz edukacyjnej jest przygotowywanie publikacji poświęconych kulturze kulinarnej. Książki powstawały we współpracy z instytucjami, ambasadami, organizacjami turystycznymi oraz firmami. Zdobywały liczne nagrody w Polsce i na świecie. Niektóre z nich dostępne są również w formie bezpłatnych ebooków.
Tradycje kulinarne Polski – bezpłatny ebook poświęcony historii kuchni polskiej.
The Polish Table – publikacja dostępna bezpłatnie w 5 wersjach językowych: angielskiej, chińskiej, hiszpańskiej, japońskiej, oraz niemieckiej.
Polish Culinary Paths – publikacja dostępna bezpłatnie w 6 wersjach językowych: angielskiej, chińskiej, gruzińskiej, japońskiej, koreańskiej oraz wietnamskiej.
Tradycje kulinarne Danii, Tradycje kulinarne Norwegii, Tradycje kulinarne Szwecji, Tradycje kulinarne Finlandii to książki z serii nordyckiej prezentujące kulturę kulinarną krajów z północnej Europy.
Ostatnią grupę publikacji stanowią te traktujące o kuchniach orientu. Są to Tradycje kulinarne Korei, Japońskie słodycze oraz Tradycje kulinarne Japonii.