Truskawki

Wybrane działania oraz projekty

  • Szkolenie z zakresu turystyki i dyplomacji kulinarnej dla podmiotów działających w ramach Toruńskiego Piernikowego Szlaku Kulinarnego – Lokalna Organizacja Turystyczna w Toruniu w ramach zadania publicznego „Transfer wiedzy dla rozwoju Toruńskiego Piernikowego Szlaku Kulinarnego”, współfinansowanego przez Ministerstwo Sportu i Turystyki w ramach Programu Wsparcia Turystyki – Edycja 2025
  • Strategia rozwoju Toruńskiego Piernikowego Szlaku Kulinarnego – Lokalna Organizacja Turystyczna w Toruniu w ramach zadania publicznego „Transfer wiedzy dla rozwoju Toruńskiego Piernikowego Szlaku Kulinarnego”, współfinansowanego przez Ministerstwo Sportu i Turystyki w ramach Programu Wsparcia Turystyki – Edycja 2025
  • Prelekcja „Karp w światowej kuchni i kulturze – różnorodność tradycji i smaków” – Święto Karpia Opolskiego w Niemodlinie
    • Prowadzenie Dnia Warszawy na EXPO 2025 w Osace – Miasto Stołeczne Warszawa i Go To Warsaw
    • Spotkanie poświęcone dyplomacji kulinarnej – Europejski Festiwal Smaku w Lublinie 2025
    • Jedzenie łagodzi obyczaje – o sztuce dyplomacji kulinarnej – Festiwal Polskiej Żywności 2025
    • Dyplomacja kulinarna – jak działa? – panel w ramach Polska Design Talks. Food Goes Local
    • Opracowanie koncepcji i planu Dnia Warszawy na EXPO 2025 w Osace – Miasto Stołeczne Warszawa i Go To Warsaw
    • Usługa doradcza w zakresie turystyki kulinarnej – Miasto Stołeczne Warszawa i Go To Warsaw
    • Prowadzenie spotkanie poświęconego polskiej kulturze kulinarnej i obyczajom świątecznym – EIT Food
    • Promocja polskiej kultury kulinarnej w Singapurze – Ambasada RP w Singapurze
    • Raport „Szanse rozwoju turystyki kulinarnej w Warszawie” – Miasto Stołeczne Warszawa i Go To Warsaw
    • Prezentacja i warsztaty „Jak można wykorzystać kulturę kulinarną w działaniach bibliotecznych?” – Biblioteka Publiczna m. st. Warszawy, Biblioteka Główna Województwa Mazowieckiego
    • Prezentacja „Świąteczne wypieki”  – Muzeum Toruńskiego Piernika w Toruniu
    • Wykład „Jedzenie jako nośnik kultury” – Muzeum Etnograficzne w Warszawie
    • Prezentacja „Kultura kulinarna jako narzędzie promocji regionu” – Stowarzyszenie Turystyczne Kaszuby
    • Prezentacja „Dyplomacja i turystyka kulinarna” – Europejski Festiwal Smaku w Lublinie
    • Panel o tym jak postrzegana jest kuchnia polska zagranicą – II Festiwal Polskiej Żywności i KOWR
    • Promocja polskiej kultury kulinarnej w Seulu – Ambasada RP w Seulu
    • Spotkanie „Dziedzictwo kulinarne w kulturze, turystyce oraz promocji regionów i miast” – Miejskie Centrum Kultury w Bydgoszczy
    • Spotkanie poświęcone szwedzkim tradycjom kulinarnym – Scandic Gdańsk
    • Prezentacja „Czy na turystyce kulinarnej da się zarobić?” – Konferencji Turysta 2023, Wielkopolska Organizacja Turystyczna
    • „Turystyka dostosowanej do potrzeb skandynawskich odbiorców” – Pomorskie Bussines Summit
    • Prezentacja „Trendy kulinarne” – Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów
    • Prelekcja „Turystyka kulinarna i potencjał kół gospodyń” – III Lubelskie Forum Turystyki, Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego
    • Prelekcja „Nie można jeść w muzeum? Między muzeum kulinarnym a regionem gastronomicznym” – Nowe Trendy w Turystyce 2023, Visit Gdańsk, Gdansk Convention Bureau
    • Panel o produktach jakościowych –  Stowarzyszenie Polska Wódka
    • Fińskie śniadania –  ISKU i TAR Design
    • Webinar „Przez żołądek do serca turysty” – Visit Gdańsk