Truskawki

Wybrane działania oraz projekty

  • Usługa doradcza w zakresie turystyki kulinarnej – Miasto Stołeczne Warszawa i Go To Warsaw
  • Prowadzenie spotkanie poświęconego polskiej kulturze kulinarnej i obyczajom świątecznym – EIT Food
  • Promocja polskiej kultury kulinarnej w Singapurze – Ambasada RP w Singapurze
  • Raport „Szanse rozwoju turystyki kulinarnej w Warszawie” – Miasto Stołeczne Warszawa i Go To Warsaw
  • Prezentacja i warsztaty „Jak można wykorzystać kulturę kulinarną w działaniach bibliotecznych?” – Biblioteka Publiczna m. st. Warszawy, Biblioteka Główna Województwa Mazowieckiego
  • Prezentacja „Świąteczne wypieki”  Muzeum Toruńskiego Piernika w Toruniu
  • Wykład „Jedzenie jako nośnik kultury” – Muzeum Etnograficzne w Warszawie
  • Prezentacja „Kultura kulinarna jako narzędzie promocji regionu” – Stowarzyszenie Turystyczne Kaszuby
  • Prezentacja „Dyplomacja i turystyka kulinarna” – Europejski Festiwal Smaku w Lublinie
  • Panel o tym jak postrzegana jest kuchnia polska za granicą – II Festiwal Polskiej Żywności i KOWR
  • Promocja polskiej kultury kulinarnej w Seulu – Ambasada RP w Seulu
  • Spotkanie „Dziedzictwo kulinarne w kulturze, turystyce oraz promocji regionów i miast” – Miejskie Centrum Kultury w Bydgoszczy
  • Spotkanie poświęcone szwedzkim tradycjom kulinarnym – Scandic Gdańsk
  • Prezentacja „Czy na turystyce kulinarnej da się zarobić?” – Konferencji Turysta 2023, Wielkopolska Organizacja Turystyczna
  • „Turystyka dostosowanej do potrzeb skandynawskich odbiorców” – Pomorskie Bussines Summit
  • Prezentacja „Trendy kulinarne” – Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów
  • Prelekcja „Turystyka kulinarna i potencjał kół gospodyń” – III Lubelskie Forum Turystyki, Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego
  • Prelekcja „Nie można jeść w muzeum? Między muzeum kulinarnym a regionem gastronomicznym” – Nowe Trendy w Turystyce 2023, Visit Gdańsk, Gdansk Convention Bureau
  • Panel o produktach jakościowych –  Stowarzyszenie Polska Wódka
  • Fińskie śniadania –  ISKU i TAR Design
  • Webinar „Przez żołądek do serca turysty” – Visit Gdańsk